Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) je naglasio razvoj arheologije radi boljeg razumijevanja dugotrajne i duboke kineske civilizacije.

Xi je navedeno izjavio u ponedjeljak dok je predsjedao grupnom studijskom sjednicom Političkog biroa Centralnog komiteta KPK o najnovijim arheološkim otkrićima u Kini i njihovom značaju.

Kina prolazi kroz široku i duboku društvenu transformaciju i ostvaruje velike prakse i inovacije u održavanju i razvoju socijalizma s kineskim značajkama, rekao je.

Xi je pozvao na pridavanje velike važnosti arheološkom istraživanju radi produbljenja narodnog razumijevanja kineske civilizacija koja se odlikuje dugom poviješću i dubinom i na taj način pruža snažnu podršku promicanju lijepe tradicionalne kulture i jačanju narodnog povjerenja u kinesku kulturu.

Arheološki rad nije samo važan kulturni pothvat, već također ima veliku društvenu i političku važnost, rekao je, dodajući kako će povijesna i kulturna baština ispričati žive priče o prošlosti i dubinski utjecati na sadašnjost i budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.