Američki proizvođač automobila Tesla je u ponedjeljak objavio kako će izvoziti Model 3 proizveden u Kini u Europu, označavajući još jednu važnu prekretnicu za Šangajsku giga-tvornicu.

Prva skupina izvoznih limuzina će idući tjedan otputovati iz Šangaja za luku Zeebrugge u Belgiji, gdje će stići krajem studenog prije prodaje u europskim zemljama, koje uključuju Njemačku, Francusku, Italiju, Španjolsku, Portugal i Švicarsku.

“Oslanjajući se na snažne prednosti industrijskog lanca i naprednu razinu proizvodnje, globalna konkurentnost Modela 3 proizvedenog u Kini je vrlo robusna,” rekao je Song Gang, direktor proizvodnje i poslovanja Tesline Šangajske giga-tvornice. “Izvoz u Europu znači da je kvaliteta limuzina Model 3 proizvedenih u Kini prepoznata na europskom tržištu.”

Nakon što proizvodni kapacitet dostigne cilj za prvu fazu će Tesla moći zadovoljiti potrebe kineskih potrošača i pružati visoko kvalitetne proizvode europskim kupcima, rekao je Song, dodajući kako je “izvoz Tesli proizvedenih u Šangaju važan korak u Teslinom globalnom planu.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.