Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak prilikom posjeta izložbi za obilježavanje 70, godišnjice rata potaknuo narod na učenje iz revolucionarnog duha Rata za otpor agresiji SAD-a i pomoć Koreji.

Izložba je održana u Vojnom muzeju Kineske narodne revolucije u Pekingu.

Xi je pohvalio ogromnu žrtvu Kineskih narodnih dobrovoljaca koji su posvetili živote pobjedi u ratu i ostvarili značajne doprinose svjetskom miru i zalaganju za ljudski napredak.

Gledajući na pobjedu u ratu kao na pobjedu pravde, mira i naroda je Xi rekao kako je veliki revolucionarni duh vrijedno nasljeđe koje potiče kineski narod i kinesku naciju na nadvladavanje svih poteškoća i pobjedu nad svim neprijateljima.

Pozvao je narod na učenje iz junačkih djela Kineskih narodnih dobrovoljaca, nadajući se osiguravanju odlučne pobjede u izgradnji umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu te ostvarenju Kineskog sna i sna o izgradnji moćne vojske s takvim duhom.

Izložba, koja pokriva oko 3 300 kvadratnih metara, sadrži 540 fotografija, 15 umjetničkih djela i preko 1900 predmeta, uključujući karte, dokumente, zastave, značke i oružje, koji su korišteni ili zarobljeni tijekom rata.

Među njima su 824 neprocjenjiva kulturna ostatka koji su javnosti predstavljeni prvi put, rekli su organizatori.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.