Kina je pokazala snažne znakove gospodarskog oporavka dok se mnoge druge zemlje bore kako bi obuzdale ponovno širenje koronavirusa i pripremaju za teške padove u gospodarstvu ove godine, izvijestile su velike britanske novine.

“One (zemlje u Europi i Sjevernoj Americi) mogu samo sa zavišću gledati na Kinu, gdje se gospodarstvo već oporavilo,” navedeno je u Timesovom izvješću iz ponedjeljka.

“Nakon ublažavanja zatvaranja preko ljeta se zapadni suparnici bore za zaštitu gospodarstava od drugog vala virusa. Međutim, Kina je provela strogo zatvaranje i čvrst režim testiranja radi obuzdavanja virusa u prvom valu,” stoji u Timesovom izvješću. “Iako se gospodarstvo smanjilo rekordnim ritmom na početku godine, naknadi oporavak još nije ugrožen.”

Istovremeno je Times izvijestio kako su rast infrastrukturnih projekata i stabilan izvoz također doprinijeli gospodarskom rastu zemlje.

Članak je također istaknuo rast maloprodaje, potrošnje i uslužnih djelatnosti, što ukazuje na daljnji gospodarski oporavak Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.