Kina započela 7. nacionalni popis stanovništva

Kina je u nedjelju započela sedmi nacionalni popis stanovništva, s približno sedam milijuna članova osoblja koji će posjećivati domove tijekom registracijskog rada.

Provođenje popisa je ključno za razumijevanje veličine, strukture i distribucije stanovništva, rekao je na video konferenciji za promicanje popisa stanovništva Ning Jizhe, zamjenik čelnika Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reformu.

Pružiti će važne i osnovne informacije za nacionalnu strategiju odgovaranja na izazove starenja stanovništva, kao i za promicanje visokokvalitetnog razvoja, rekao je Ning.

Tijekom popisa se prikupljaju imena, brojevi osobnih iskaznica, spol, bračni status, obrazovanje i zanimanje kineskih građana.

Ning je pozvao na nastojanja za dovršenje cenzusa s visokom kvalitetom radi pružanja podrške glavnim nacionalni strateškim planovima i znanstvenoj formulaciji politika.

Od osnutka Narodne Republike Kine je provedeno šest nacionalnih popisa stanovništva. Tijekom šest desetljeća je stanovništvo Kine naraslo sa 600 milijuna (1953.) na 700 milijuna (1964.), 1,03 milijardu (1982.), 1,16 milijardu (1990.), 1,29 milijardu (2000.) i 1,4 milijardu (2010.).

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.