U Kulturnom centru Osijek otvorena je izložba grafičko-crtačke mape “COVID-19-2020” koja je nastala za vrijeme proljetnog zatvaranja. Izloženi su radovi profesora, asistenata i studenata diplomskog studija, modula grafike s osječke i riječke akademije.

Izložba znakovita naslova “Covid-19-2020” predstavlja izbor radova studenata koji su crtežima i grafikama izrazili svoja promišljanja o situaciji u kojoj smo se zatekli u proljeće 2020. tijekom cjelokupnog zatvaranja. Svatko od studenata, a bilo ih je po petero na diplomskom studiju grafike na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu i riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti, je napravio 20 radova dimenzija 20×20 za ovu 2020. godinu.

Projekt su pokrenuli profesori Josip Butković s riječke i Mario Čaušić s osječke akademije kako bi potaknuli studente da što više rade i surađuju. Radovi su, s obzirom na okolnosti, dobri, iako profesor Čaušić napominje da on-line nastava ne može zamijeniti interakciju uživo posebice u praktičnoj nastavi gdje profesori, asistenti i studenti izravno komentiraju radove. Pristup je bio različit od uobičajene nastave na radionicama pa su studenti u velikoj mjeri radili samostalno.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.