Na Svjetskom računalnom kongresu predstavljeno 100 kineskih naprednih računalnih tvrtki

Na Svjetskom računalnom kongresu 2020., koji je u utorak započeo u Changshi, glavnom gradu središnje kineske pokrajine Hunan, je predstavljen popis vodećih 100 kineskih tvrtki u naprednom računalstvu.

Vodeće tri tvrtke na popisu su Huawei Technologies, vodeća kineska tvrtka za usluge računarstva u oblaku i velikih podataka Inspur Grupa i Legend Holdings Corporation, matična tvrtka Lenova. Slijede ih Microsoft Kina, Intel Kina i kineski pružatelj rješenja i softvera za poduzeća Yonyou Network Technology.

Popis je sastavila tvrtka CCID Consulting, povezana s think-tankom pod Ministarstvom industrije i informacijske tehnologije, temeljem procjene operativnog prihoda i stope rasta tvrtki te tržišnog udjela i sposobnosti za istraživanje i razvoj u području naprednog računarstva.

Neke tvrtke koje predvode u poretku su kroz protekle tri godine imale prosječne godišnje prihode iznad 10 milijardi juana (približno 1,5 milijarde američkih dolara), s udjelom investicije u istraživanje i razvoj između 10 i 15%, rekli su iz CCID-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.