Hrvatsko-mađarski projekt Pristupačne turističke destinacije i usluge u prekograničnom području predstavljen je na početnoj konferenciji u Osijeku.

Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije zajedno s partnerom iz Mađarske, Županijom Baranja te pridruženim partnerima, Pravobraniteljstvom za osobe s invaliditetom Područnog ureda Osijek i Ministarstvom za ljudske potencijale iz Mađarske održali su Uvodnu konferenciju projekta ADOBE (Accesible tourism destinations and services in border areas ili Pristupačne turističke destinacije i usluge u prekograničnom području) koji se provodi kroz Interreg V-A Hrvatska-Mađarska.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom aktivno je sudjelovala u pronalasku i udruživanju partnera za prijavu na natječaj za projekte prekogranične suradnje, a preporuku pravobraniteljice upućenu jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pograničnom području o prijavi na ovu vrstu natječaja, a s ciljem osiguranja pristupačnosti turističkih usluga osobama s invaliditetom, uvažila je Osječko-baranjska županija te je uz podršku pravobraniteljice osmišljen i prijavljen projekt „ADOBE – pristupačna turistička odredišta i usluge u pograničnim područjima“.

Projekt će trajati do kraja 2022. godine. Ukupna je vrijednost projekta 195 tisuća eura, a obuhvatit će izradu strategije, pokretanje web aplikacije te nabavku opreme koja će pomoći osobama s invaliditetom da dođu do različitih turističkih sadržaja.

Savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mario Burek izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Osječko-baranjska županija prihvatila preporuku pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Danijel Balažić, predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije izjavio je kako postoji niz primjera hotela s četiri zvjezdice koji nemaju osigurane uvjete za smještaj osoba s invaliditetom iako, kako misli, to moraju prema zakonima imati.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.