Glasnogovornik: Kina će se šire otvoriti i donijeti više suradničkih prilika

Kina će sve šire otvarati svoja vrata i donositi više prilika za suradnju, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji nakon što najnoviji statistički podaci Nacionalnog ureda za statistiku, Ministarstva trgovine i Glavne uprave za carine pokazali kako se kinesko gospodarstvo stabilno oporavlja.

Autoritativne međunarodne institucije, uključujući Međunarodni monetarni fond, su predvidjele kako će Kina biti jedino veliko gospodarstvo koje će ove godine održati pozitivan rast.

Kina je nedavno objavila kako će čvrsto širiti sveobuhvatno otvaranje i poduzeti napore za pretvaranje svog tržišta u tržište za svijet, koje dijele svi i koje je pristupačno svima.

“Raditi ćemo s drugim zemljama na daljnjem jačanju suradnje na prevenciji i kontroli pandemije, aktivno štititi stabilnost globalnog industrijskog i opskrbnog lanca, bezrezervno promicati izgradnju otvorenog svjetskog gospodarstva i dodati više pozitivne energije globalnom gospodarskom oporavku,” rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.