Kina i EU održale dijalog o međuljudskim razmjenama

Kina i Europska unija (EU) su se u utorak složili da će produktivno upotrebljavati mehanizam međuljudskih razmjena radi davanja novog poticaja bilateralnim vezama.

Sporazum je ostvaren na petom sastanku međuljudskog dijaloga Kine i EU-a na visokoj razini, održanom preko video veze uz sudjelovanje zamjenice kineskog premijera Sun Chunlan i Mariye Gabriel, europske povjerenice za inovaciju, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mladež.

Sun je rekla kako je produbljenje međuljudskih razmjena značajan konsenzus koji su postigli čelnici Kine i EU-a. Od četvrtog sastanka mehanizma su dvije strane aktivno promicale suradnju u raznim područjima, a veze međuljudskih razmjena se neprestano učvršćuju.

Suočene s bolešću COVID-19 su Kina i EU održale bliski kontakt u medicinskoj i zdravstvenoj suradnje te se međusobno podržavale i radile zajedno na nošenju s pandemijom, što pokazuje značaj i globalni utjecaj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i EU-a, rekla je.

Gabriel je pohvalila međuljudske razmjene između Kine i EU-a kroz protekle godine i izrazila voljnost na suradnju s Kinom u spajanju, istraživanju potencija suradnje i unaprjeđenu međuljudskih razmjena između dvije strane na novu razinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.