Xi Jinping pozvao na globalnu solidarnost radi nošenja s izazovima i zaštite mira

Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak prilikom obraćanja trećem Pariškom mirovnom forumu putem video veze pozvao na globalnu solidarnost radi borbe protiv pandemije bolesti COVID-19, promicanje gospodarskog oporavka i zaštitu mira

“Globalne prijetnje i izazovi zahtijevaju globalne odgovore,” rekao je Xi, naglašavajući rastuću nestabilnost i nesigurnosti u svijetu.

Pozvao je međunarodnu zajednicu na “stavljanje ljudi i života na prvo mjesto,” “poštovanje znanosti” i “davanja pune uloge ključnoj vodećoj ulozi Svjetske zdravstvene organizacije” u borbi protiv koronavirusa.

“Kina će poštovati svoju obvezu da učini kineska cjepiva globalnim javnim dobrom,” ponovio je, dodajući kako će Kina pomoći zemljama u razvoju u jačanju pripremljenosti za izvanredne situacije u javnom zdravstvu.

Svijet bi trebao usvojiti otvorenost i suradnju radi promicanja gospodarskog oporavka, rekao je, obećavajući da će Kina poduzeti zajednička nastojanja s drugim zemljama radi održavanja stabilnosti globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca i izgradnje otvorenog svjetskog gospodarstva.

Istovremeno je Xi naglasio potrebu za promicanjem zelenog razvoja i provedbom Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2015.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.