Glasnogovornik MVP-a: Ujgursko stanovništvo u Xinjiangu naraslo za 25% kroz 8 godina

Stanovništvo etničke skupine Ujgura u kineskoj Autonomnoj regiji Ujgura Xinjiangu je naraslo za 25%, s 10,17 milijuna u 2010. na 12,72 milijuna u 2018. te se kroz osam godina povećalo za 2,55 milijuna, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova (MVP-a).

Stopa rasta je približno dvostruko viša od stope za cjelokupno stanovništvo Xinjianga, kod kojeg je 14% i značajno viša od 2-postotnog rasta Han stanovništva, rekao je glasnogovornik Zhao Lijian na tiskovnoj konferenciji, kada su upitali o primjedbama kanadskog veleposlanika u Ujedinjenim narodima Boba Raea oko pitanja Xinjianga. Kako je izvješteno, Rae je navodno rekao kako ono što Kina radi u Xinjiangu ulazi u definiciju genocida.

Zhao je daljnje istaknuo kako je stopa rasta u Xinjiangu približno 18 puta veća nego kod kanadskog stanovništva. Prema Zhaou, kanadsko stanovništvo se u 2019. povećalo za 1,42%, od čega se većina pripisuje imigraciji.

“Ako je njegova logika valjana za utvrđivanje kome najbolje pristaje oznaka genocida, čini se kako Ujguri nisu progonjeni, već narod Kanade,” rekao je Zhao, dodajući kako je veleposlanikova izjava “smiješna.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.