Održan Kinesko-europski forum za zelenu suradnju na visokom nivou

Šesnaestog studenog je putem video veze održan Kinesko-europski forum za zelenu suradnju na visokom nivou u organizaciji kineskog veleposlanstva u EU-u, Kineske komercijalne udruge u EU-u i Europskog samita industrije i trgovine. Stručnjaci i direktori poduzeća iz Kine, Njemačke i Danske su održali dijaloge pod temom “Ostvarenje zelenog razvoja i pomoć u oporavku globalnog gospodarstva nakon epidemije“.

Sudionici su rekli kako Kina i Europa trebaju upotrijebiti komplementarne prednosti tehnologije, industrije i sredstava, planirati održiv razvoj gospodarstva, zajednički odgovarati na globalni izazov klimatskih promjena te pružiti iskustvo u gospodarskoj transformaciji zemljama u razvoju. Osim toga, kinesko-europska zelena suradnja će i dalje ostvarivati konsenzus koji su postigli čelnici Kine i Europe te uz pomoć platforme kinesko-europskog dijaloga o okolišu i klimi uspostaviti partnerstvo u zelenoj suradnji, doprinijeti transformaciji industrije i promicati gospodarski održiv razvoj.

Direktor Odjela za klimatske akcije Europske komisije Mauro Petriccione je rekao kako su Kina i Europa razvile dugoročnu suradnju oko klimatskih promjena, a kontakti su naročito bliski oko tržišta otpuštanja ugljika. EU je pozitivno gledala na kineska dostignuća i očekuje da će Kina pokrenuti tržište otpuštanja ugljika.

Glavni upravitelj njemačke tvrtke za proizvodnju energije od otpada EEW Bernard M. Kemper je rekao kako je EEW 2016. kupilo kinesko poduzeće BG, a dvije strane su uspostavile dobre prijateljske odnose. To je uspješan primjer kako Kina i Europa ostvaruju promjene i razvijaju oblike energije s niskim otpuštanjima ugljikovih čestica radi nošenja s klimatskim promjenama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.