Ministar vanjskih poslova: Kina je volja povećati sveobuhvatnu stratešku koordinaciju s Rusijom na višoj razini

Kina je voljna obogatiti strateški sadržaj odnosa s Rusijom u novom dobu i unaprijediti bilateralnu sveobuhvatnu stratešku koordinaciju na višu razinu, rekao je u srijedu kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi.

U telefonskom razgovor s ruskim kolegom Sergejom Lavrovim je Wang čestitao Rusiji na uspješnom održavanju sastanka Vijeća šefova država Šangajske organizacije za suradnju i samita BRICS-a putem video veze, koji su ostvarili plodonosne rezultate.

Odnosi Kine i Rusije su izdržali test utjecaja pandemije bolesti COVID-19, rekao je Wang, dodajući kako se uzajamno povjerenje između dvije zemlje neprestano produbljivalo, a bilateralna trgovina je prestala padati i oporavila se.

Lavrov je sa svoje strane rekao kako Rusija čestita Kini na velikim ostvarenjima u borbi protiv pandemije i voljna je održati visoku razinu razmjena s Kinom, osigurati uspjeh rusko-kineske godine znanstvene i tehnološke inovacije te promicati praktičnu suradnju između dvije zemlje u raznim područjima radi neprestanog ostvarenja novih rezultata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.