Zaklada Srce Grada Osijeka i ove akademske godine nagrađuje izvrsnost osječkih studenata s 30 stipendija ukupne vrijednosti 540.000 kuna. Natječaj je otvoren do 2. prosinca .

Studenti koji uspiju zadovoljiti raspisane uvjete natječaja, u akademskoj godini 2020./2021. imat će mogućnost ostvarivanja pojedinačno 18.000 kuna, od čega će stipendija u iznosu od 1000 kuna biti isplaćena svakoga mjeseca, dok je dodatne tri plus tri tisuće kuna moguće ostvariti kao nagradu za sljedeću upisanu godinu, odnosno sve položene ispite. Iz Zaklade isitču kako je riječ o trenutno najatraktivnijoj stipendiji u Osijeku, a potencijalnim korisnicima poručuju: “Ako si najbolja/najbolji – ne propusti priliku!”

Stipendija se dodjeljuje na sljedeći način:
1.000,00 kn mjesečno u razdoblju od listopada 2020. do rujna 2021.
3.000,00 kn jednokratno u listopadu 2021. ukoliko je ispunjen uvjet redovnog upisa u višu akademsku godinu ili obrane završnog rada na završnoj godini i
3.000,00 kn jednokratno u listopadu 2021. ukoliko je ispunjen uvjet položenih svih ispita za akademsku godinu 2020./2021.

Prijave na natječaj dostavljaju se zaključno do 2. prosinca 2020. putem pošte na adresu: Zaklada srce grada Osijeka, F. Kuhača 9, Osijek (s naznakom: NE OTVARAJ – natječaj za stipendiju Zaklade)
Uz stipendiju u ukupnoj vrijednosti 18 tisuća kuna godišnje, studentima se nudi mogućnost osiguranja mentora – prijatelje Zaklade na osječkim fakultetima za pomoć u dodatnom stručnom i znanstvenom radu te mogućnost suradnje s donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje stipendista.
Prijaviti se mogu redovni studenti i studentice Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku te redovni studenti i studentice koji studiraju izvan grada Osijeka studijski program kojeg nema u programu studiranja na osječkom Sveučilištu. Trebaju biti državljani Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Grada Osijeka u trajanju od najmanje dvije godine. Uvjet je i da prosječni mjesečni prihod ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu zajedničkog kućanstva obitelji ne prelazi iznos od 2.000 kuna i da prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva obitelji ili djeteta iz te obitelji u posljednja tri mjeseca prije podnošenja prijave za stipendiju ne prelazi iznos od 2000 kuna. Naravno, trebaju biti upisani u akademsku godinu bez ponavljanja godine, a traži se i izvrsnost, uspjeh, motiviranost, želja za uspjehom, redovito izvršavanje svih obveza tijekom studiranja te uredno izvršavanje studijske obveze.
Stipendisti se obvezuju i da će zbog neopravdano nepoloženih minimalno 20% ispita sa upisane akademske godine 2020./2021. vratiti isplaćenu stipendiju. Sve ostale informacije, kao i tekst natječaja nalaze se na službenim web stranicama Zaklade srce grada Osijeka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.