Xi na sastanku G20 izlagao o održivom razvoju

Kineski predsjednik Xi Jinping je u nedjelju istaknuo kritičnu važnost neprestanog unaprjeđivanja globalnog smanjivanja siromaštva, radi stvaranja uključujuće, održive i otporne budućnosti.

“S pozadinom bolesti COVID-19 su nam više nego ikada potrebne sadržajne mjere,” rekao je Xi dok je putem video veze iz Pekinga prisustvovao na Sjednici II samita G20 u Rijadu.

Xi je naglasio potrebu pridržavanja vizije davanja prioriteta razvoju. Pozvao je na nastojanja radi jačanja razvojne suradnje i smanjivanja razlika između Sjevera i Juga provedbom Programa za održivi razvoj 2030. Ujedinjenih naroda.

Istaknuo je nastojanja za ublažavanje tereta duga za zemlje u razvoju, nastavak pružanja nužne financijske podrške takvim zemljama, kao i jačanje izgradnje infrastrukture i povezanosti.

Zbog stvaranja povoljnog međunarodnog ekonomskog okoliša je Xi pozvao na snižavanje carinskih i necarinskih prepreka, unaprjeđenje smanjivanja siromaštva i gospodarskog rasta kroz trgovinu i pomoć zemljama u razvoju da se bolje integriraju u globalno tržište.

Naglašavajući ulogu digitalne tehnologije u ublažavanju siromaštva je Xi pozvao na nastojanja radi stvaranja više prilika za mala i srednje velika poduzeća, žene, mladež i ostale ranjive grupe kako bi se prešle iz siromaštva u prosperitet.

Kina je spremna raditi s ostalim zemljama na izgradnji boljeg svijeta u kojem nema siromaštva i koji ostvaruje zajednički razvoj, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.