Xi poslao čestitku Svjetskoj internetskoj konferenciji – Internteskom razvojnom forumu

Kineski predsjednik Xi Jinping je poslao čestitku Svjetskoj internetskoj konferenciji – Internetskom razvojnom forumu koja je u ponedjeljak započela u Wuzhenu u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang.

U današnjem svijetu napreduje novi krug znanstvene i tehnološke revolucije, pokrećući munjevit razvoj digitalne tehnologije, istaknuo je Xi u čestitci.

Od pojave novog koronavirusa se naširoko upotrjebljavaju telemedicina, e-učenje, platforme za dijeljenje i suradnički sustavi, rekao je Xi, hvaleći važnu ulogu interneta u promicanju gospodarskog oporavka, osiguranju društvenog napretka u zemljama diljem svijeta i promicanju međunarodne suradnje protiv bolesti COVID-19.

“Kina je spremna raditi s drugim zemljama na iskorištavanju povijesnih prilika koje predstavlja informacijska revolucija, graditi nove pokretače rasta kroz inovaciju, osvajati nova područja u digitalnoj suradnju, stvarati nove obrasce kibernetičke sigurnosti, graditi zajednicu koja dijeli budućnost u kibernetičkom prostoru i udružiti snage radi stvaranja svjetlije budućnosti za čovječanstvo,” piše u čestitci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.