Kinesko digitalno gospodarstvo je u 2019. dostiglo 35,8 bilijuna juana (5,5 bilijuna američkih dolara), odnosno 36,2% BDP-a, navedeno je u izvješću koje je objavila Kineska akademija za studije kibernetičkog prostora.

Izvješće je predstavljeno na Svjetskoj internetskoj konferenciji – Internetskom razvojnom forumu, koja je u ponedjeljak započela u Wuzhenu u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang.

Navedeno je kako je bjesneća pandemija bolesti COVID-19 istaknula važnost interneta, a digitalno gospodarstvo je posljedično postalo snaga u ublažavanju utjecaja virusa, preoblikujući gospodarstvo i unaprjeđujući kapacitet za upravljanje.

Do kraja svibnja 2020. je kineska mreža optičkih vlakana stigla u sva urbana i ruralna područja, a pretplatnici optičkog kabla čine 93,1% korisnika fiksnog širokopojasnog interneta u zemlji, što je na prvom mjestu u svijetu, stoji u izvješću.

U 2019. je u Kini postojalo 5,44 milijuna 4G baznih postaja, a potrošnja mobilnog podatkovnog prometa je dostigla 122 milijarde gigabajta, što je također na prvom mjestu u svijetu. Do rujna ove godine je Kina izgradila približno 480 000 5G baznih postaja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.