Kina i SZO raspravljaju o terenskom putovanju radi pomoći u praćenju porijekla bolesti COVID-19

Iz kineskog Ministarstva vanjskih poslova su u utorak rekli kako Kina i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) raspravljaju o putovanju za stručnjake koji istražuju porijeklo bolesti COVID-19, a detalje o putovanju će Kina pravovremeno objaviti.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji u utorak je glasnogovornik ministarstva Zhao Lijian također potvrdio stav Kine o suradnji sa SZO-om oko pandemije, govoreći kako je Kina uvijek održavala komunikaciju i suradnju s tim UN-ovim tijelom.

“Kina će nastaviti sudjelovati u globalnim znanstvenim istraživanjima radi praćenja porijekla i ruta prijenosa virusa te će s ostatkom međunarodne zajednice raditi na doprinosu globalnoj suradnju u borbi protiv bolesti COVDI-19 i drugih virusa,” rekao je Zhao.

U ponedjeljak je direktor hitnih programa SZO-a Michael Ryan rekao kako je dobio potvrdu iz Pekinga da će međunarodni stručnjaci uskoro moći otputovati u Kinu kako bi pomogli u istraživanju životinjskog porijekla bolesti COVID-19.

Od pojave bolesti COVID-19 u siječnju je SZO dva puta poslao znanstvenike u Kinu radi istraživanja, prvi put u veljači i nakon toga u srpnju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.