Kina obećala proširenje globalne mreže područja slobodne trgovine

Kina će povećati nastojanja za proširenje globalne mreže područja slobodne trgovine diljem svijeta kako bi povećala “krug prijatelja,” napisao je kineski ministar trgovine Zhong Shan.

Nakon potpisivanja Regionalnog sveobuhvatnog ekonomskog partnerstva (eng. Regional Comprehensive Economic Partnership – RCEP) će se Kina pobrinuti da sporazuma o slobodnoj trgovini Kine i Kambodže što ranije stupi na snagu i ubrzati pregovore o investicijskom sporazumu s Europom, napisao je Zhong u autoriziranom članku objavljenom u utorak u Narodnom dnevniku.

S RECP-om koji ostvaruje višu razinu u područjima koja uključuju carinske procedure i olakšavanje trgovine, zaštitu intelektualnog vlasništva, e-trgovinu i trgovinske mjere, će se Kina aktivno angažirati u dijalogu i komunikaciji s više velikih gospodarstava i regionalnih trgovinskih mehanizama, napisao je.

Nazivajući potpisivanje RCEP-a “prekretnicom” u kineskom provođenju otvaranja je Zhong napisao kako sporazum pokazuje kinesku iskrenost i posvećenost otvaranju tržišta.

Na uvoz i izvoz robe između Kine i ostalih članica RCEP-a, čija vrijednost godišnje prelazi 1,4 bilijun američkih dolara, će se nakon stupanja RCEP-a na snagu primjenjivati povlaštene carinske stope.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.