Uličnom akcijom, koja započinje u 11 sati ispred skulpture Grupa građana na Trgu Ante Starčevića, Ženska udruga Izvor obilježava 25. studenog, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama što je i početak polumjesečnog aktivizma protiv nasilja nad ženama.

16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama svjetska je kampanja koja započinje 25. studenog Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca Međunarodnim danom ljudskih prava.

Cilj je ukazati na izostanak sustavne i učinkovite institucionalne zaštite žena od svih oblika nasilja, uključujući femicid kao krajnji ishod. 27. i 28. studenog održava se dvodnevna konferencija, koja će biti mjesto razmjene iskustava predstavnica ženskih organizacija u Hrvatskoj te na kojoj će biti dogovoreno strateško planiranje i donesene preporuke.

28. studenoga u kinu Uranija, s početkom u 17 sati, prikazuju se dva dokumentarna filma: Prodana i Cijeli moj život je borba koji tematiziraju život Romkinja i prepreke s kojima se suočavaju samo zato što su Romkinje.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.