Svjetska internetska konferencija zaključena objavljivanjem vodećih internetskih ostvarenja

Svjetska internetska konferencija – Internetski razvojni forum je u utorak dovršena u riječnom gradu Wuzhenu u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang.

Dvodnevno događanje, naslovljeno “Digitalno osnaživanje za bolju budućnost: Izgradnja zajednice koja dijeli budućnost u kibernetičkom prostoru,” je privuklo više od 500 predstavnika iz više od 20 zemalja i regija.

Dva glavna foruma, pet podforuma, izložba i ostale aktivnosti su održavani na fizičkim lokacijama i internetu te su se glavni forumi usredotočili na nove trendove u razvoju kibernetičkog prostora, uključujući mjere za borbu protiv bolesti COVID-19 temeljene na znanosti, a na podforumima se raspravljalo o međunarodnim normama u kibernetičkom prostoru, industrijskom internetu i umjetnoj inteligenciji.

Na forumu je objavljeno petnaest vodećih svjetskih internetskih znanstvenih i tehnoloških postignuća, koja pokrivaju industrijski oporavak nakon pandemije i koordinirani razvoj, digitalno društveno upravljanje, reakciju na globalne javne krize, život u oblaku temeljen na umjetnoj inteligenciji i ostala područja u vezi interneta.

Također su objavljena dva izvješća o kineskom i globalnom internetskom razvoju. Prema izvješćima, kinesko digitalno gospodarstvo je u 2019. doseglo 35,8 bilijuna juana (5,45 bilijuna američkih dolara) i činilo 36,2% ukupnog BDP-a Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.