Google je već godinama neizostavni dio svakodnevice za mnoge u svijetu. Odlično pokazuje trendove i opisuje stanje u društvu. I ove godine objavili su popis najtraženijih pojmova u više od 70 zemalja.

U Hrvatskoj to su bili Kobe Bryant i Joe Biden, pretraživali su se recepti i nogometne utakmice, no sve to zasjenilo je ono zbog čega se strepjelo u cijelom svijetu.

Potres, američki i hrvatski izbori tri su najčešće pretraživana pojma na Googleu u kategoriji događaja, ali od pet do deset puta manje od ukupnog pobjednika – pojma “koronavirus”.

Svijet se okrenuo naglavačke – i u stvarnosti i na internetu. Nijedan od 10 najtraženijih pojmova prošle godine, ove nije pri vrhu.

Zatvoreni u kući, Hrvati su više nego ikad pretraživali recepte. Najčešće za kruh, palačinke i kavu Dalgona. Instalirale su se i aplikacije za online nastavu i sastanke.

I trgovine su se preselile na internet. Mnoge koje su ondje prisutne otprije višestruko su povećale promet, a neke koje je na to natjerala pandemija, tako su spasile svoje poslovanje.

Ljudi su na Googleu najčešće postavljali pitanja koja počinju formulacijama zašto i kako. U svijetu ih je zanimalo zašto se bolest zove Covid-19, a u Hrvatskoj – kako napraviti kvasac i sredstvo za dezinfekciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.