Peking gradi napredni sustav vremenske prognoze za Zimske olimpijske igre

Peking je izgradio naprednu nadzornu mrežu i sustav vremenske prognoze za Zimsku olimpijadu, objavile su vlasti u srijedu.

Od pobjede na natječaju za organizaciju Zimske olimpijade 2022. je Peking izgradio 17 meteoroloških nadzornih postaja i četiri hitne rezervne postaje u natjecateljskim zonama u Yanqingu i tri meteorološke postaje u natjecateljskim zonama u Pekingu.

“Te postaje mogu danonoćno nadzirati brzinu i smjer vjetra, padaline, temperaturu i vlažnost zraka, radijaciju i druge meteorološke elemente,” rekao je Shi Shaoying, čelnik ekipe vremenske službe u Yanqingu.

Shi je dodao kako će postaje posebno biti od pomoći za alpska skijaška natjecanja, koja će se održati u planinama udaljenima od grada. “Ako je vidljivost preniska, utjecati će na vid skijaša i dužnosnika, a temperatura i kvaliteta snijega su izravno povezane s količinom i vrstom voska na snowboardima te brzina vjetra i količina snijega određuju može li se natjecanje izvesti kao što je uobičajeno.”

Natjecateljske zone u Yanqingu, smještenom na sjeveru Pekinga, će tijekom Zimskih olimpijskih igara 2022. ugostiti natjecanja u alpskom skijanju, bobu i sanjkanju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.