Kina će u 2021. ostvariti bolji razvoj

Ove godine je Kina, nakon učinkovite kontrole širenja bolesti COVID-19 u zemlji ostvarila snažnu gospodarsku obnovu. Uzmimo tržište automobila kao primjer. Njemački list „Handelsblatt“ je objavila kako su kineski kupci samo u trećem tromjesečju kupili 224 tisuća Mercedesa, što je rast od 23% u odnosu na proteklu godinu. Istovremeno je prodaja BMW-a u Kini je također narasla za 30%. Direktor njemačkog instituta za istraživanje gospodarstva Marcel Fratzscher je rekao kako je moguće da će Kina postati vodeći pokretač obnove svjetskog gospodarstva, kao i nakon financijske krize prije deset godina.

Prema predviđanju kineskog Ministarstva trgovine će vrijednost kineskog izvoza i uvoza ove godine dostići 32 bilijuna juana, s rastom od 30% u odnosu na 2015. Unatoč epidemiji Kina, kao najveće svjetske otvoreno tržište, nastavlja učvršćivati status drugog najvećeg globalnog uvoznog tržišta. Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj je objavila izvješće u kojem je predvidjela kako će kineski doprinos razvoju svjetskog gospodarstva premašiti jednu trećinu.

Bližimo se s 2021. Injekcije cjepiva protiv bolesti COVID-19, uključujući one proizvedena u Kini, su počele stizati u razne zemlje. Kina praksom u borbi protiv epidemije, kao i obnovom nakon kontrole širenja koronavirusa jasno pokazuje kako jedinstvom i znanstvenom reakcijom možemo pobijediti sadašnje teškoće te bolje dočekati novu 2021.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.