Kina odobrila prvo domaće razvijeno cjepivo za COVID-19

Kina je u četvrtak objavila kako je dodijelila uvjetno tržišno odobrenje za prvo domaće razvijeno cjepivo protiv bolesti COVID-19.

Inaktivirano cjepivo, koje je dobilo odobrenje Nacionalne uprave za medicinske proizvode, je razvio Pekinški institut za biološke proizvode, dio Kineske nacionalne biotehnološke grupe, koja je povezana sa Sinopharmom.

Privremeni rezultati faze tri kliničkih probi pokazuju kako je cjepivo 79,34% učinkovito protiv bolesti COVID-19 te zadovoljava standarde Svjetske zdravstvene organizacije i Nacionalne uprave za medicinske proizvode, rečeno je na tiskovnoj konferenciji združenog mehanizma za prevenciju i kontrolu bolesti COVID-19 Državnog vijeća.

“Ovo cjepivo će biti besplatno dobiveno za sve kineske građane,” rekao je na tiskovnoj konferenciji Zeng Yixin, zamjenik čelnika Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva.

Kina je usvojila pet tehnoloških pristupa u razvoju cjepiva za COVID-19. Od srpnja je nekoliko potencijalnih cjepiva provelo fazu tri kliničkih probi u inozemstvu, rekao je Zeng, dodajući kako je Kina na globalnoj prvoj liniji razvoja cjepiva za COVID-19.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.