Dan je žalosti u našoj zemlji za sve stradale u potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije.

Zastave su spuštene na pola koplja zbog sedmero poginulih – pet muškaraca u Majskim Poljanama kod Gline, orguljaša u crkvi u Žažini i najmlađe žrtve potresa, dvanaestogodišnje djevojčice iz Petrinje – gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

U potresu je ozlijeđeno više desetaka ljudi, oštećene su tisuće obiteljskih kuća, zgrada i institucija, a najviše je stradalo samo središte Petrinje.

U potresu je život izgubilo sedam osoba i ozlijeđeno više desetaka. Prema dosadašnjim procjenama, oštećeno je više od 2000 objekata. Razrušene su brojne kuće, zgrade i institucije, a najviše je stradao centar Petrinje.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave RH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju toga dana.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.