Xi Jinping razmijenio pisma o bilateralnim vezama i borbi protiv bolesti COVID-19 s argentinskim predsjednikom

Kineski predsjednik Xi Jinping je prije nekoliko dana razmijenio pisma o daljnjem produbljenju bilateralnih odnosa i zajedničkoj borbi protiv bolesti COVID-19 s argentinskim kolegom Albertom Fernandezom.

Pandemija bolesti COVID-19 je težak test za cijeli svijet. Ljudi iz Kine i Argentine su se međusobno pomagali u borbi protiv virusa i tradicionalno prijateljstvo između dvije zemlje je unaprijeđeno, napisao je predsjednik Xi.

Kina je voljna povećati suradnju s Argentinom u razvoju i istraživanju i uporabi cjepiva, napisao je Xi, dodajući kako će Kina nastaviti pružati pomoć Argentini u borbi protiv pandemije koliko god je moguće.

Fernandez je pohvalio razvoj bilateralnih odnosa i kineska postignuća u borbi protiv pandemije te je zahvalio Kini na podršci Argentino u borbi protiv virusa.

Kina je ispunila cilj iskorjenjivanja siromaštva i ostvarila izvanredna postignuća u znanosti i tehnologiji, što nije donijelo dobrobit samo Kinezima, već i ljudima diljem svijeta, napisao je Fernandez.

Argentina i Kina obje zagovaraju multilateralizam te podržavaju dijalog među zemljama, jačanje regionalnog dijaloga i harmoničan razvoj, istaknuo je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.