Glasnogovornica MVP-a: Kina otvorena za međunarodnu suradnju na cjepivu za COVID-19

Kina je uvijek otvorena za međunarodnu suradnju na cjepivu za COVID-19 i visoko cijenu sigurnost i učinkovitost cjepiva, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova (MVP-a).

Odgovarajući na upit o uporabi kineskog cjepiva za COVID-19 u zemljama poput Indonezije i Egipta je glasnogovornica Hua Chunying rekla kako Kina aktivno sudjeluje u globalnim suradničkim inicijativama, uključujući COVAX, globalnu inicijativu koju podupire Svjetska zdravstvena organizacija te istaknula kako su zemlje poput Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina također odobrile registraciju inaktivnih cjepiva koje je razvio kineski Sinopharm.

“Kina je spremna ispuniti svoje obveze i učiniti cjepivo za COVID-19 globalnim javnim dobrom koje će pomoći u osiguravanju dostupnosti i pristupačnosti cjepiva u zemljama u razvoju, nakon što se razviju i stave u uporabu”, rekla je glasnogovornica.

Hua je rekla kako je kineska vlada uvijek stavljala sigurnost i učinkovitost cjepiva za COVID-19 na prvo mjesto i kineska cjepiva su u istraživanju i razvoju uvijek strogo slijedila znanstvene zakone i regulatorne zahtjeve.

“Kina je voljna promicati ravnopravnu raspodjelu cjepiva globalno i udružiti snage s ostalim zemljama na učvršćenju borbe protiv pandemije, kako bi zaštitili živote i zdravlje ljudi”, rekla je glasnogovornica.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.