Osuđen sadržaj povezan s Kinom u obrambenom zakonu SAD-a

Kina se odlučno protivi napuhavanju takozvane “kineske vojne prijetnje” u američkom zakonu o odobrenju obrane i uložila je oštar prosvjed SAD-u, rekao je u ponedjeljak kineski vojni glasnogovornik.

Ren Guoqiang, glasnogovornik Ministarstva nacionalne obrane, je rekao kako sadržaj povezan s Kinom u Zakonu o odobrenju nacionalne obrane SAD-a za fiskalnu godinu 2021. i još jednom prijedlogu koji je potpisan kao zakon SAD-a, odražava mentalitet Hladnog rata.

Takav sadržaj flagrantno krši osnovne norme upravljanja međunarodnim odnosima, grubo se upliće u unutarnje poslove Kine i teško krši princip jedne Kine i tri zajednička službena priopćenja Kine i SAD-a.

Teško je narušio razvoj odnosa između dvije zemlje i njihovih vojski, kao i suverenitet, sigurnost i razvojne interese Kine, dodao je.

Rekao je kako je odlučnost Kine u obrani suvereniteta, sigurnosti i razvojnih interesa nepokolebljiva, dodajući kako će kineska Narodnooslobodilačka vojska poduzeti nužne mjere za odlučnu zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.