Burza u New Yorku objavila kako više ne namjerava ukloniti tri kineska telekomunikacijska igrača s popisa

Burza u New Yorku (eng. New York Stock Exchange – NYSE) više ne namjerava nastaviti s uklanjanjem dionica tri kineske telekomunikacijske tvrtke iz ponude, objavio je NYSE u ponedjeljak navečer.

“Trenutno će biti nastavljeno uvrštavanje izdavača na popis i njima će se trgovati na NYSE-u,” stoji u izjavi NYSE-a, koja navodi kineske tvrtke China Telecom Corporation, China Mobile i China Unicom (Hong Kong).

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je u ponedjeljak rekla kako se Kina čvrsto protivi djelima Sjedinjenih Američkih Državama koja politiziraju gospodarska i trgovinska pitanja te zlouporabi državne moći i koncepta nacionalne sigurnosti za netemeljeno potiskivanje kineskih tvrtki.

“Takva djela ozbiljno krše principe tržišnog gospodarstva i poštene konkurencije, koje SAD neprestano zagovaraju, kao i međunarodna ekonomska i trgovinska pravila,” rekla je Hua.

Pozvala je Washington da poštuje tržište i vladavinu zakona, učini više za održavanje poretka globalnog financijskog tržišta, zaštiti legitimna prava i interese investitora i doprinese stabilnom razvoju globalnog gospodarstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.