Glasnogovornica MVP-a: Kina osuđuje američku zabranu transakcija koje uključuju kineske aplikacije

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova je u srijedu osudila američku zabranu transakcija koje uključuju osam kineskih aplikacija s izgovorom zaštite privatnosti i sigurnosti podataka građana SAD-a.

“Ovo je još jedan primjer kako SAD rastežu koncept nacionalne sigurnisti i zloupotrebljavaju državnu moć za neutemeljeno potiskivanje inozemnih tvrtki,” rekla je glasnogovornica Hua Chunying na dnevnoj tiskovnoj konferenciji.

Prema medijskim izvješćima, zabranu kineskih aplikacija, uključujući Alipay i WeChat Pay, je u utorak zapovjedio predsjednik SAD-a Donald Trump kroz izvršnu uredbu. Hua je nazvala čin SAD-a “licemjernim i apsurdnim.”

Ističući kako su Sjedinjene Američke Države oduvijek svjetsko najveće “hakersko carstvo,” je Hua rekla kako Sjedinjene Američke Države upućuju neosnovane optužbe protiv drugih zemalja, dok istovremeno neselektivno nadziru druge i kradu im tajne. “To je poput lopova koji viče kako želi biti zaštićen od krađe.”

Kina poziva Sjedinjene Američke Države da iskreno poštuju tržišno gospodarstvo i principe poštene konkurencije, pridržavaju se međunarodnih gospodarskih i trgovinskih pravila i omoguće otvoren, pošten, pravedan i nediskriminirajući poslovni okoliš za inozemne tvrtke koje investiraju i posluju u zemlji, rekla je Hua, dodajući kako će Kina poduzeti nužne mjere za zaštitu legitimnih prava i interesa kineskih poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.