Kina poziva SAD da prestanu neutemeljeno potiskivati kineske aplikacije

Iz kineskog Ministarstva trgovine su u srijedu rekli kako bi SAD trebale prestati neutemeljeno potiskivati kineske aplikacije i ograničavati normalnu uporabu kineskih proizvoda i usluga u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Čvrsto ćemo podržati poduzeća u zaštiti prava i interesa u skladu sa zakonom i zadržavamo pravo poduzimanja nužnih mjera,” rekao je glasnogovornik Ministarstva trgovine u internetskom odgovoru na upit novinara za komentar izvršne uredbe SAD-a koja brani transakcije koje uključuju osam kineskih aplikacija.

Potez SAD-a odstupa od principa poštene konkurencije, krši međunarodna ekonomska i trgovinska pravila te narušava normalan tržišni poredak, rekao je glasnogovornik, dodajući kako također šteti interesima potrošača, uključujući korisnike iz SAD-a i oslabiti će povjerenje globalnih investitora u američki poslovni okoliš.

Glasnogovornik je rekao kako je osam aplikacija pogođenih izvršnom uredbom SAD-a široko prihvaćeno od tržišta i potrošača te su olakšale beskontaktno plaćanje, međuljudsku komunikaciju i rad od kuće tijekom pandemije bolesti COVID-19.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.