Kongres SAD-a se ponovno sastao nekoliko sati nakon što su se prosvjednici probili na Capitol

Kongres SAD-a se ponovno sastao u srijedu u noći radi postupka potvrde pobjede novoizabranog predsjednika Joea Bidena na izborima 2020., nekoliko sati nakon što su se prosvjednici koji podržavaju predsjednika na odlasku Donalda Trumpa probili na Capitol.

“Osuđujemo nasilje na najsnažniji mogući način,” rekao je potpredsjednik SAD-a Mike Pence, koji je predsjedao sjednicom u Senatu.

Čelnik većine u Senatu Mitch McConnel, republikanac, je također osudio prosvjednike koji su upali na Capitol i zaustavili prebrojavanje glasova Elektorskog kolegija te je naglasio kako će Kongres dovršiti potvrdu rezultata.

Novoizabrani predsjednik Joe Biden je, nakon što su prosvjednici provalili u zgradu i prisilno zaustavili postupak službenog brojanja glasova Elektorskog kolegija, osudio ono što je nazvao “pobunom” na američkom Capitolu.

Demokratski izabranik je također rekao kako poziva dosadašnjeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa da “sad ode na nacionalnu televiziju i ispuni svoju zakletvu, obrani Ustav i zahtijeva kraj ove opsade.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.