Najveća kineska kopnena luka zabilježila rast broja teretnih vlakova između Kine i Europe

Broj teretnih vlakova između Kine i Europe koji dolaze u i odlaze iz Manzhoulija, kineske najveće kopnene luke, je unatoč utjecaju bolesti COVID-19 dostigao rekordno visok broj u 2020., rekli su u srijedu iz lokalnih željezničkih vlasti.

Tijekom 2020. je kroz luku prošlo 3 549 prekograničnih teretnih vlakova, za 35,1% više nego prošle godine te su prevezli 324 320 jedinica ekvivalenta dvadeset stopa (TEU-ova) kontejnera robe.

Luka je ukupno obradila 1 758 dolaznih vlakova, za 59% više nego prethodne godine, dok je broj odlaznih vlakova na godišnjoj razini narastao za 17,75 na 1 790.

Roba uvezena i izvezena iz Mazhouliaj uglavnom uključuje svakodnevne potrepštine, električne proizvodne, industrijske strojeve, metal, poljoprivredne proizvode i automobilske dijelove.

Uspoređujući s prijevozom morem i zrakom, teretni vlakovi između Kine i Europe su manje pogođeni pandemijom bolesti COVID-19 te igraju važnu ulogu u osiguravanju neometane logistike i stabilne opskrbe materijalima u Kini i europskim zemljama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.