Značajni sporazum o geografskim oznakama između Kine i EU za poticanje trgovine visokokvalitetnih proizvoda na nove maksimume

Početak 2021. godine odlikuje se provedbom značajnog bilateralnog sporazuma između Kine i Europske unije (EU) o zaštiti 100 europskih geografskih oznaka (GI) u Kini i 100 kineskih GI u EU od uzurpacije i kopiranja.

Prema sporazumu, kineski proizvodi s GI zaštićeni u EU uključuju Pixian Dou Ban (pasta od graha Pixian), Anxi Tie Guan Yin (čaj Anxi olong), Panjin Da Mi (riža Panjin) i Wu Liang Ye (alkohol Wuliangye), dok EU popis zaštićen u Kini uključuje Cava (vino iz Španjolske), Champagne (vino iz Francuske), Feta (sir iz Grčke), irski viski, Munchener Bier (pivo iz Njemačke).

Zahvaljujući sporazumu, geografske oznake s obje strane zaštićene su na oba tržišta gdje potrošači mogu kupiti autentične kineske ili lokalne proizvode iz EU-a, od kojih su većina vina, alkoholna pića i poljoprivredni prehrambeni proizvodi.

Osim uzajamnih trgovinskih prednosti, kao i upoznavanja potrošača s kvalitetnim proizvodima s obje strane, očekuje se da će provedba sporazuma potaknuti bilateralnu trgovinu visokokvalitetnih proizvoda na nove maksimume.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.