Dužnosnici: Peking će biti izgrađen u međunarodno inovacijsko središte

Kina teži izgradnji glavnog grada Pekinga u globalno znanstveno i tehnološko inovacijsko središte do 2025., rekli su visoki dužnosnici na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Očekuje se kako će kreativnost, konkurentnost i utjecaj grada u inovaciji do 2035. doseći vodeće globalne razine, rekao je zamjenik gradonačelnika Jin Wei.

Riječ je o strateškom potezu za unaprjeđenje kineske nacionalne strateške snage u znanosti i tehnologiji tijekom razdoblja 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.), rekao je Li Meng, zamjenik ministra znanosti i tehnologije.

Kina je obećala podršku izgradnji međunarodnih znanstvenih i tehnoloških inovacijskih centara u Pekingu, Šangaju i Širem zaljevskom području Guangdong-Hong Kong-Makao, navedeno je u razvojnim prijedlozima Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK).

Kina će nastaviti podržavati nacionalne laboratorije u Pekingu i uspostaviti inovacijsku centar za regiju Peking-Tianjin-Hebei. Biti će uložena nastojanja u poticanje osnovnih istraživanja i promicanje ključnih i temeljnih tehnologija u najnaprednijim područjima poput kvantnih informacija, umjetne inteligencije, bloklanaca i zdravstva, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.