Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova: Povijest će dati poštenu ocjenu Trumpove administracije

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je u srijedu rekla kako će bez obzira na to koliko Mike Pompeo i slični njemu lažu, obmanjuju ili šire mržnju i sukobe, ljudi donijeti ispravnu prosudbu, a povijest će dati poštenu ocjenu Trumpove administracije.

Hua je navedeno izjavila na tiskovnoj konferenciji kada su je upitali za komentar rezultata paneuropskog istraživanja objavljenog u utorak koje pokazuje kako većina Europljana misli kako je politički sustav Sjedinjenih Američkih Država u kvaru.

Hua je rekla kako je Kina uvijek vjerovala da su dobri odnosu Kine i SAD-a u skladu s temeljnim interesima oba naroda i zajedničko očekivanje međunarodne zajednice.

“Iako postoje razlike između Kine i Sjedinjenih Američkih Država, također imaju široke zajedničke interese i prostor za suradnju, kao i posebne odgovornosti za svjetski mir i razvoj,” rekla je Hua.

Kina se nada kako će se nova administracija Sjedinjenih Američkih Država sastati s Kinom na pola puta, pojačati dijalog, upravljati razlikama i vratiti veze Kine i SAD-a na ispravan pravac čim je ranije moguće, kako bi donijeli veći dobrobit za oba naroda i ljude širom svijeta, rekla je Hua.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.