Kina najavila sankcije za 28 pojedinaca iz SAD-a uključujući Pompea

Kina je odlučila sankcionirati 28 osoba koje su ozbiljno prekršile kineski suverenitet i koje su uglavnom odgovorne za niz nerazumnih poteza SAD-a oko pitanja povezanih s Kinom, najavio je u četvrtak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Sankcionirane osobe su Michael R. Pompeo, Peter K. Navarro, Robert C. O’Brien, David R. Stilwell, Matthew Pottinger, Alex M. Azar II, Keith J. Krach i Kelly D. K. Craft iz Trumpove administracije te John R. Bolton i Stephen K. Bannon.

“Ovim osobama i članovima njihovih užih obitelji je zabranjen ulaz u kinesko kopno, Hong Kong i Makao. Njima te tvrtkama i institucijama s kojima su povezani je također ograničeno poslovanje s Kinom,” rekao je glasnogovornik.

Kroz proteklih nekoliko godina su neki protukineski političari u Sjedinjenim Američkim Državama, iz sebičnih političkih interesa te predrasuda i mržnje prema Kini, ne obazirući na interese kineskog i američkog naroda, promicali i provodili nerazumne poteze koji su se teško upleli u unutarnje poslove Kine, narušavali kineske interese, vrijeđali kineski narod i ozbiljno narušavali odnose Kine i SAD-a, rekli su iz Ministarstva vanjskih poslova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.