Xi naglasio jačanje zimskih sportova kroz tehnološku inovaciju

Predsjednik Xi Jinping, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je pozvao Kinu na iskorištavanje prednosti tehnoloških inovacija radi razvoja zimskih sportova u zemlji.

Xi je navedeno izjavio u utorak tijekom inspekcijske ture Zhangjiakouom, gradom sudomaćinom Zimske olimpijade u Pekingu 2022., gdje je provjerio radove na pripremama za Olimpijske i paraolimpijske igre.

Prilikom posjete Nacionalnom centru za skijaške skokove je Xi pogledao demonstracijske skokove sportaša i pohvalio njihovu izvedbu.

Hvaleći njihovu primjenu tehnologije je Xi naglasio kako zimski sportovi mogu biti razvijeni jedino kroz tehnološku inovaciju, odnosno istim putem koji je zemlja slijedila u izgradnji socijalističke moderne Kine.

Xi je naglasio pridržavanje neovisnih inovacija i sticanje iskustva u svjetskim najnaprednijim tehnologijama i metodama treniranja.

“Vjerujem kako ćemo kroz nastojanja moći ostvariti plodonosne rezultate Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara iduće godine,” rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.