Glasnogovornik: Sankcije za Pompea su posljedica koju je sam izazvao

Glasnogovornik kineske vlade je u četvrtak podržao najavu kineskog Ministarstva vanjskih poslova o sankcioniranju 28 Amerikanaca, uključujući bivšeg državnog tajnika SAD-a Mikea Pompea, koji su ozbiljno prekršili suverenitet Kine.

Glasnogovornik Ureda za poslove Hong Konga i Makaa Državnog vijeća je u izjavio naveo kako su sankcije posljedica koju je Pompeo sam izazvao.

Pompeovo beskrupulozno uplitanje u poslove kineskog Hong Konga, zlonamjerno blaćenje kineske prakse “jedna zemlja, dva sustava” te planiranje i provedba takozvanih sankcija su grubo prekršili međunarodno pravo i norme upravljanja međunarodnim odnosima. Također su ozbiljno narušili odnose Kine i SAD-a i teško ugrozili prosperitet i stabilnost Hong Konga, navedeno je u izjavi.

Povijest je dokazala kako je bilo koja sila koja se uplitala u unutarnje poslove Kine naišla na kameni zid, navedeno je u izjavi, koja upozorava kako će svatko tko se bude daljnje pokušavaju uplitati u poslove kineskog Hong Konga završiti sramotnim porazom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.