Kineske sankcije protiv relevantnih američkih pojedinaca opravdane, potrebne: Glasnogovornik

Odluka Kine da nametne sankcije relevantnim američkim pojedincima bila je u potpunosti opravdana i nužna i u potpunosti je pokazala čvrstu odluku kineske vlade da zaštiti nacionalne interese, izjavila je u petak glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.

Hua je to iznijela na dnevnom brifingu kao odgovor na primjedbe Michaela McCaula, visokog člana Odbora za vanjske poslove američkog doma, na kinesku odluku da sankcionira 28 američkih pojedinaca koji su ozbiljno narušili suverenitet Kine i koji su uglavnom odgovorni za niz sumanutih američkih poteza po pitanjima vezanim uz Kinu, uključujući bivšeg američkog državnog tajnika Mikea Pompea.

Kineske sankcije relevantnim američkim pojedincima odgovor su na njihova nedjelovanja u vezi s pitanjima vezanim uz Kinu, rekla je Hua, dodajući kako su njihovi postupci teško prekršili kineski suverenitet, sigurnost i razvojne interese.

Statistike relevantnih američkih agencija pokazuju da je više od 3.900 sankcija uvela Trumpova administracija. Hua je rekla da su takvi postupci SAD-a ozbiljno prekršili međunarodno pravo i osnovne norme međunarodnih odnosa te ozbiljno potkopali suverenitet, sigurnost i razvojne interese relevantnih zemalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.