Kineski fokus: Kina će do 2023. izgraditi 30 “potpuno povezanih” tvornica 5G

Kina namjerava izgraditi 30 “potpuno povezanih” 5G tvornica u 10 ključnih industrija do 2023. godine, budući da je zemlja ubrzala industrijski razvoj Interneta integracijom s 5G tehnologijama. Nastat će tri do pet industrijskih internetskih platformi s međunarodnim utjecajem, a veliki podatkovni centar za industrijski Internet bit će uspostavljen do 2023. godine, navodi se u akcijskom planu za razvoj industrijskog Interneta za sljedeće tri godine, kojeg je predstavilo Ministarstvo industrije i Informacijska tehnologija (MIIT).

Akcijski plan naglasio je da će sljedeće tri godine (2021. – 2023.) biti razdoblje brzog rasta kineskog industrijskog Interneta. Prevladavat će novi formati poslovanja poput inteligentne proizvodnje, mrežne suradnje i personaliziranog prilagođavanja tijekom tog razdoblja.

Industrijski Internet, također poznat kao Internet stvari (IoT) za industriju, odnosi se na šire usvajanje naprednih tehnologija kao što su bežične mreže sljedeće generacije, veliki podaci i umjetna inteligencija te IoT.

Podaci MIIT-a pokazuju da je Kina već uspostavila preko 70 industrijskih internetskih platformi pod regionalnim utjecajem, povezujući oko 60 milijuna kompleta industrijske opreme i više od 400 000 industrijskih poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.