Očekuje se da će rast maloprodaje u Kini 2021. premašiti 10 posto: Izvješće

Kineska potrošnja ove će se godine brzo oporaviti zahvaljujući jačanju ekonomije i mjerama za potrošnju, predviđa se u izvješću.

Rast maloprodajne prodaje robe široke potrošnje u toj će zemlji ove godine vjerojatno premašiti 10 posto, navodi se u izvješću kineske Opće gospodarske komore.

Jedna od najteže pogođenih epidemijom, kineska maloprodajna prodaja robe široke potrošnje zabilježila je pad od 3,9 posto u 2020. Ključni barometar potrošnje postupno se povećavao posljednjih mjeseci, narastajući za 4,6 posto u četvrtom kvartalu prošle godine, približavajući se predepidemijske razine u tom sektoru.

Kako se kinesko gospodarstvo nastavlja učvršćivati 2021. godine i kada se provode politike za poticanje potrošnje, pokazatelj će zabilježiti ubrzani rast, navodi se u izvješću.

Izvješće je također identificiralo potencijalne trendove u kineskoj potrošnji ove godine, uključujući brzi oporavak ugostiteljske industrije, kao i rastuće mogućnosti za prekograničnu e-trgovinu dovedene potpisivanjem Regionalnog sveobuhvatnog gospodarskog partnerstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.