BBC: Kina u 2020. prestigla SAD kao vodeće svjetsko odredište izravnih inozemnih investicija

Kina je prestigla Sjedinjene Američke Države kao vodeće svjetsko odredište izravnih inozemnih investicija u 2020., pokazujući rastući utjecaj Kine na svjetskoj gospodarskoj pozornici, pokazalo je u ponedjeljak BBC-evo izvješće.

Stručnjaci su rekli kako brojke “naglašavaju kretanje Kine prema središtu globalnog gospodarstva kojim je dugo vremena dominirao SAD, najveće gospodarstvo na svijetu”, objavio je BBC u izvješću, ističući kako su SAD još dominantne kada je riječ o ukupnim inozemnim investicijama.

“Dok se gospodarstvo SAD-a bori od pojave bolesti COVID-19 prošle godine, kinesko gospodarstvo je ubrzalo”, objavio je BBC.

Kina je u 2020. postala svjetski najveći primatelj izravnih inozemnih investicija te je dotok u Kinu porastao za 4% na 163 milijarde američkih dolara, navedeno je u izvješću koje je u nedjelju objavila Konferencija za trgovinu i razvoj Ujedinjenih naroda.

1 KOMENTAR

  1. Vijest da je Kina prestigla Sjedinjene Američke Države kao vodeće svjetsko odredište izravnih inozemnih investicija u 2020. je očekivana. Otkako pratim Glas Kine sve više dobivam pravodobnih informacija koje su me uvijek zanimale.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.