Kina predstavila plan kontrole epidemije za predstojeće praznike

Kina je izdala plan za smanjenje masovnih okupljanja i jačanje prevencije i kontrole epidemije tijekom predstojeće putničke groznice za blagdan proljeća, u nastojanju obuzdavanja širenja virusa.

Uveden je niz mjera za promicanje putovanja izvan sezone gužvi. Radnici su potaknuti na ostanak u gradovima gdje rade tijekom praznika, ako lokalni uvjeti to dozvoljavaju. Također trebaju razmaknuti putovanja u rodna mjesta.

Država će omogućiti prometne usluge “od točke do točke” radi prijevoza radnika u rodna mjesta i povratka u gradove nakon praznika. U promet će biti pušteni čarter autobusi i povećane prijevozne veze između urbanih i ruralnih područja, stoji u planu.

Plan poziva kineska sveučilišta na prilagodbu aranžmana za zimske praznike i nastavnih planova lokalnim nalozima za obuzdavanje virusa i izbjegavanje početka proljetnog semestra tijekom putničke sezone za Blagdan proljeća.

Osim savjetovanja putovanja izvan sezone gužvi, plan također ističe razne mjere, uključujući kontrolu čimbenika ukrcaja putnika u službama javnog prijevoza. Također promiče univerzalno priznavanje zdravstvenih kodova diljem zemlje i formulaciju planova za hitni odgovor na COVID-19 radi osiguravanja sigurnosti putnika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.