Xi rekao da će Kina osigurati potpuni uspjeh Zimske olimpijade u Pekingu

Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak rekao kako vjeruje da će Kina, sa snažnom podrškom raznih strana, dovršiti sav pripreman rad prema rasporedu, kako bi osigurala potpuni uspjeh Zimske olimpijade u Pekingu.

Xi je navedeno rekao tijekom telefonskog razgovora s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO-a) Thomasom Bachom.

Xi je istaknuo kako je od pojave bolesti COVID-19 MOO pokrenuo inicijativu za odgovor i poduzeo sveobuhvatne napore za zaštitu jedinstva i stabilnosti Olimpijskog pokreta, ostvarenje pozitivnih doprinosa globalne borbe protiv bolesti COVID-19 i stabilnog i zdravog razvoja Olimpijskog pokreta.

Xi je rekao kako Kina cijeni aktivnu podršku MOO-a kineskom sportu i nastaviti će podržavati njegov rad te je dodao kako je Kina voljna pridružiti se MOO-u i drugim zemljama kako bi osigurali sigurno i neometano održavanje Olimpijade u Tokiju i Zimske olimpijade u Pekingu i doprinijeli što ranijoj pobjedi međunarodne zajednice protiv pandemije, oporavku svjetskog gospodarstva i zaštiti života i zdravlja ljudi u svim zemljama.

Kina će iskoristiti pripreme za Zimsku olimpijadu u Pekingu kao priliku za promicanje popularizacije i razvoja ledenih i snježnih sportova, rekao je Xi, dodajući kako će Peking, jedini grad na svijetu koji je ugostio zimsku i ljetnu Olimpijadu, pružiti jedinstvene doprinose Međunarodnom olimpijskom pokretu.

1 KOMENTAR

  1. Samo naprijed, bez zadrške, i što više sportskih vijesti. I dalje budite ovako dobri. Želim vam još puno dobrih članaka u ovoj rubrici Glas Kine!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.