Glasnogovornik: Kina se nada da će nova vlada SAD-a tretirati bilateralne veze objektivno i racionalno

Kina se nada da će nova administracija SAD-a tretirati Kinu i kinesko-američke odnose objektivno i racionalno, rekao je u utorak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Zhao Lijian je navedeno izjavio na redovitom sastanku s tiskom odgovarajući na pitanje o primjedbama glasnogovornika Bijele kuće o odnosima SAD-a s Kinom.

Kina i Sjedinjene Američke Države, kao dvije velike zemlje, dijele široke zajedničke interese u održavanju svjetskog mira i stabilnosti i promicanju globalnog razvoja i prosperiteta te nose posebne i važne odgovornosti, rekao je Zhao.

“Kina i Sjedinjene Američke Države će dobiti u suradnji i izgubiti u sukobu. Suradnja je jedini ispravan izbor za obje strane”, rekao je glasnogovornik.

Kina se nada da će nova vlada SAD-a učiti iz pogrešnih politika Trumpove administracije prema Kini, tretirati Kinu i odnose Kine i SAD-a na objektivan i racionalan način, usvojiti pozitivnu i konstruktivnu politiku prema Kini, susresti se s Kinom na pola puta, usredotočiti se na suradnju, upravljati razlikama i vratiti odnose Kine i SAD-a na ispravan pravac zdravog i stabilnog razvoja, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.