Osnivač Svjetskog gospodarskog foruma Shwab rekao da je Xijev govor o multilateralizmu povijestan

Govor kineskog predsjednika Xi Jinpinga o multilateralizmu u ponedjeljak na Virtualnom događanju Agende Davosa Svjetskog gospodarskog foruma je bio povijestan i održan je u ključnom trenutku za povijest čovječanstva, rekao je Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog gospodarskog foruma.

“Govor predsjednika Xija je bio povijestan. Četiri godine nakon što je 2017. održao poznati govor u Davosu, kada je naglasio potrebu da svijet prihvati multilateralizam, vratio se ovom prijedlogu i ideji multilateralizma u vrlo ključno vrijeme za povijest čovječanstva”, rekao je Schwab u video poruci koju je Svjetski gospodarski forum poslao agenciji Xinhua.

“Nakon četiri godine konfrontacije, sad imamo priliku ponovno pokrenuti tempo globalne suradnje i ući u novo doba suradnje”, dodao je Shwab.

Schwab je rekao kako je Xi pokazao prinicpe prema kojima zemlje diljem svijeta trebaju surađivati u budućnosti, „temeljem uzajamnog poštovanja i suradnje”.

“Siguran sam kako će njegov govor znatno utjecati na sve ostale doprinose tijekom ovog tjedna Agende Davosa na vrlo pozitivan način”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.