Xi pozvao na visokokvalitetan razvoj kinesko-bjeloruske suradnje na Pojasu i putu

Kineski predsjednik Xi Jinping je u utorak pozvao Kinu i Bjelorusiju na jačanje visokokvalitetnog razvoja bilateralne suradnje na Pojasu i putu.

U razgovoru s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom je Xi također pozvao dvije strane na čvrst napredak u izgradnji industrijskog parka Kine i Bjelorusije.

Ističući kako je ova godina prva godina provedbe 14. Petogodišnjeg plana u Kini je Xi rekao kako će kineska nastojanja za izgradnju novog razvojnog obrasca i promicanje reforme i otvaranja na višoj početnoj točki pružiti više razvojnih prilika i otvoriti širi prostor suradnje za zemlje diljem svijeta, uključujući Bjelorusiju.

Također je pozvao dvije strane na jačanje suradnje u područjima borbe protiv epidemije, gospodarstva i trgovine, obrazovanja, znanosti i tehnologije, kulture, kao i razmjena na lokalnim razinama.

Xi je istaknuo kako Kina podržava Bjelorusiju u provođenju razvojnog puta koji je prikladan njenim nacionalnim uvjetima, nada se kako će Bjelorusija održati političku i društvenu stabilnost te je voljna pružiti podršku gospodarskom i društvenom razvoju Bjelorusije unutar svojih mogućnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.